Jatkankynttila.com testaa, osa 2



Kokonaan läpiporattu jätkänkynttilä testissä
Makkaranpaistoa jätkänkynttilän päällä

Kokonaan läpiporatun jätkänkynttilän sytytys


Kyseisen jätkänkynttilämallin suurin ongelma koskettaa mielestäni sytytystä. Koska jätkänkynttilä on kokonaan porattu, niin puusta ei ole tule ns. luonnollista paloalustaa, vaan joudut mahdollisesti rakentamaan jonkinlaisen pohjan omatoimisesti tai tulipesän hieman korkeammalle paloputkeen. Erityisesti pihamaalla tämä sytytys luo myös esteettisen ongelman, koska palojälkiä tulee maahan siihen kohtaan, jossa jätkänkynttilä poltetaan. Ei omiin tuotteisiin siis kokonaan läpiporattua.
Jätkänkynttilän prototyyppi

Jätkänkynttilän palaminen ja paloaika

En usko, että kokonaan läpiporatun jätkänkynttilän paloaika muuttuisi kovinkaan paljon ns. muista "ei-kokonaan" läpiporatuista. Loppuvaiheessa palamista huomasi sen, että koska toinen tuulireikä oli palanut, niin kynttilä paloi alhaalta myös rivakammin. Palamisaika on siis hieman nopeampi kokonaan läpiporatuissa, joka on tietenkin huono juttu. Jätkänkynttilän korkeus oli noin 50cm, halkaisija 35cm ja paloaika oli noin 3,5 tuntia.

Yhteenveto ja huomioita tuotekehittelyyn

Jalkojen lämmittäminen pilkillä jätkänkynttilällä
Ylipäätään ylhäältä porattu jätkänkynttilä on kyllä komian näköinen. Varsinkin pimeällä ja hämärällä ilmalla roihuava liekki pääsee oikeuksiinsa. Paloaika on myös erittäin pitkä. Ajattelen asiaa niin, että kauanko puut palaisivat jos tekisit samasta puumäärästä normaaleja polttopuita? Valistunut arvaus olisi noin 45 minuuttia. Sen huomion otan tulevaan tuotekehittelyyn, että porausreikä ei saa missään nimessä olla koko puun mittainen. Arvioisin optimaalisen reiän korkeuden olevan noin 80-85%. Ilmareikää ei myöskään kannata tehdä ns. läpi, vaan pelkästään puoleenväliin eli itse paloreikään. Tämän osalta jatkan tuotetestejä sitten myöhemmin esimerkiksi ilmareiän optimaalisen tulokulman osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti