Jätkänkynttilän tekeminen, osa 5

Jätkänkynttilän tekeminen, osa 5

Jätkänkynttilän sytytys


Tärkeä osa jätkänkynttilän toimivuudessa on hyvä sytytys. Jutellessani monien ystävieni kanssa on monella ollut muistissa sellainen kerta, kun ei ole saanut jätkänkynttilää syttymään. Perustaessani verkkokauppaa käytinkin vaivattoman sytyttämisen mahdollistamiseksi paljon aikaa. Alla muutamia perusseikkoja, jotka kaikissa ulkotuli.fi jätkänkynttilöissä on mukana.

Vain kelohongasta


Kaikkein tärkeintä jätkänkynttilän sytyttämisessä on se, että puu on kelohonkaa. Kun puu on kelohonkaa, niin se takaa sen, että puussa on riittävästi tervaa, joka varmistaa jätkänkynttilän palamisen näyttävästi. Moni muistaa nuoruudestaan sen kerran, kun jätkänkynttilää ei saatu syttymään. Syy palamattomuuteen on monesti ollut se, että puu on ollut mäntyä tai muuta vastaavaa. Valitettavasti kyseiset puut ovat huomattavan vaikeaa saada syttymään ja ennen kaikkea palamaan kunnolla.

Kuiva, kuivempi, kuivin


Toinen ja aivan yhtä tärkeää kuin se, että puu on kelohonkaa on se, että puu on kunnolla kuivunut. Kunnolla kuivunut tarkoittaa vähintään puolen vuoden kuivumisaikaa hyvin tuulettuvassa ja kuivassa paikassa. Jos olet hankkimassa jätkänkynttilöitä esimerkiksi häihisi, niin jätkänkynttilät pitäisi valmistaa viimeistään puolta vuotta aikaisemmin. Jos puu ei ehdi kuivamaan kunnolla, niin jätkänkynttilän sytytys ja kunnollinen palaminen ei tahdo onnistua. Jos yrität oikaista puun kuivaamisessa esimerksi kaatamalla bensaa kynttilään varmistat sen, että tervan tuoksun sijaan saat haistella bensan katkua palamisen ajan. Puun palaminen nopeutuu myös turhan paljon ja normaalipalamisaika puolittuu helposti.


Millä sytytetään?


Se millä jätkänkynttilä sytytetään on sitten hieman vähäpätöisempi asia kuin edellä mainittujen seikat, mutta ei kuitenkaan mitätön. Harvemmalta kuitenkaan löytyy valmiina kotoaan sopivaa välineistöä, joten ulkotuli.fi jätkänkynttilöiden mukana tulee niin ristiinsahattuun kuin reikämalliseen sopivat sytytystikut. Erityisesti reikämallisen sytytystikku on useiden testausten tulos (kuvassa ylhäällä). Ristiinsahatut jätkänkynttilät sytytetään ns. ylhäältä päin, joka lisää palamisaikaa paljon. Jos jätkänkynttilä sytytettäisiin alhaaltapäin (joka olisi teknisesti helpompi ratkaisu), niin paloaika olisi laskelmien mukaan 30-45 minuuttia lyhyempi.

Jos et halua itse pakertaa jätkänkynttilöiden teon kanssa ja haluat varmistaa helpon ja näyttävän palamisen, niin tilaa omat jätkänkynttiläsi suoraan verkkokaupastani täältä. Kaikki myymäni jätkänkynttilät ovat kelohongasta tehtyjä ja erittäin kuivia. Lähetyksen mukana tulee myös sytytystikut ja selkeät ohjeet jätkänkynttilän oikeaan sytyttämiseen.

Mukavia hetkiä jätkänkynttilöiden sytyttämisen kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti