Jätkänkynttiläblogi on nyt avattu!

Ulkotulien kuninkaan paluu!

Tervetuloa Suomen ja kenties maailman ainoaan jätkänkynttilöitä (Finnish candle, Finnish torch, swedish torch, swedisch candle, log candle, lumberjack candle tai norwegian candle englanniksi) käsittelevään blogiin! Tästä blogista tulet löytämään kaiken sen tiedon ja taidon mitä tulet tarvitsemaan niinkin vaikean asian suorittamiseen kuin jätkänkynttilän sytyttäminen ja oikeaoppinen polttaminen. Sen lupaan, että yksinkertaisestakin asiasta voi tehdä yllättävän moniulotteista, mutta lopulta kuitenkin niin mukavan antoisaa jätkänkynttilän palaessa pihallasi.

Innoitus aiheeseen alkoi vuoden 2012 jouluna, jolloin poltin kaksi "jätkänkynttilää" kotosalla. Petyin pahasti. Kutsun tuotteita tässä tapauksessa "jätkänkynttilöiksi" sen takia, että ne oli vielä tehty tuoreesta männystä, eikä kunnon kelohongasta niin kuin oikeat jätkänkynttilät tehdään. Kunnon kynttilät palavat vielä yleensä 2-4 tuntiin, joten paloaikakin oli jotain muuta kuin hyväksyttävää ollessa vain 45 minuuttia kummassakin kynttilässä.

Joulunpyhinä olen jätkänkynttilöitä tutkinut ja huomannut asian olevan yllättävän monesta tulokulmasta hauskan haasteellinen. Millainen on täydellinen jätkänkynttilä? Toivottavasti en siihen saa vielä vastausta tämänkään blogin elinaikana, koska jokaista jätkänkynttilää polttaessa on mukava miettiä, että miten tuonkin olisi voinut tehdä vielä paremmin, miten paloajan voisi saada pitemmäksi tai liekkin koot suuremmmiksi. Lähemmäs täydellistä jätkänkynttilää tulemme todennäköisesti ainakin pääsemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti