Millainen on erilainen liikelahja?

Hyvän ja erilaisen liikelahjan ominaisuudet

Hyvän ja erilaisen liikelahjan ominaisuudet


Jokainen päättävässä asemassa oleva on joutunut/saanut olla joko ostamassa tai vastaanottamassa liikelahjaa. On hauskaa miten liikelahjakauppiaiden, ostajien ja vastaanottajien näkökulmat eroavat, vaikka moni saattaa olla tilanteen riippuessa molemmin puolin pöytää. Jos lähtee liikkeelle siitä, että mikä liikelahjojen saajana on miellyttänyt/ärsyttänyt ja kenties siitä päästään siihen mikä voisi toimia myös hyvin. Uskallamme kai luottaa loppukäyttäjien arvioon hyvän liikelahjan toimivuudesta?


Mitkä asiat ei toimi liikelahjoissa?

Omassa varastossa ja kaapeissa on kaikenlaista roinaa kahvimukeista, sherbapeitoista, saunamittareista, sateenvarjoista, tulitikuista, muistitikuista ja pipoista lähtien. Yhteistä näille tuotteille on kaksi asiaa. Lahjan antaneen firman logo on varmasti isosti näkyvillä ja niitä ei kehtaa käyttää kodin ulkopuolella/vieraiden kyläillessä. Mökki onkin päätynyt hyväksi loppusijoituspaikoiksi näille tuotteille eli mahdollisimman kauas jokapäiväisestä käytöstä. Tämä ei luultavasti ollut lahjanantajan tarkoitus. Toinen yhteinen tekijä on se, että jokaisen näistä lahjoista voi ostaa itsekin kaupasta eli uutuusarvo on yleensä lähellä nollaa. Miksi siis antaa lahjaksi jokin sellainen liikelahja, joka saajalla jo todennäköisesti on ja varmistaa isolla logolla se, että lahja ei varmasti päädy edes näkyville? Oikea vastaus ei ole ostajan harkintakyvyssä, vaan myyjien suppeissa ja harvojen tukkurien yksipuolisessa tarjonnassa. Vai oletko saanut tähän mennessä jotain sellaista, mitä sinulla ei ole tai et voisi lähiprismasta ostaa?

Toimivan liikelahjan tai joululahjan elementit

Kun katsomme listaa siitä, mitkä ovat huonon liikelahjan ominaisuudet, niin pääsemme helposti siihen mikä toimii. Voisivatko seuraavat asiat kuvata niitä? Uusi tuote, ei tarvitse piilottaa vierailta, tuo jonkun uuden elämyksen, ei välttämättä löydy joka lähikaupasta, jää vastaanottajan mieleen... Se pitääkö tuotteen olla sellainen, että se on käytössä vielä 10 vuoden päästä on hieman mutkikkaampi juttu. 2000- luvulla on alettu suosimaan myös sellaisia asioita, jotka eivät pyöri joka muutossa jaloissa. Tavaroita ihmisillä alkaa olla Suomessa jo monen mielestä liikaakin. Kun itse olen saanut joltain yritykseltä joululahjan, niin juustotarjotin on esimerkiksi toiminut hyvin ja mukavaa on ollut se, että käytön jälkeen se ei täytä jo valmiiksi täysiä kaappeja. Jokainen tällaisen lahjan antaja on myös edelleen mielessäi, joten onko ison ja logon näyttävä esiintyminen tärkeämpää kuin positiivinen mielikuva saajan mielessä? Jokainen varmaan arvaa kumpi on tärkeämpää, iso ja värikäs logo vai hyvä mielikuva yrityksestä asiakkaan aivoissa?

Olen monta kuukautta kehitellyt kahta uutta liikelahjaa, jotka vastaisivat kaikilta osin hyvää liikelahjaa. Ensimmäiseen liikelahjaan voi jo tutustua täältä. Toinen uutuustuote on vielä lopputestauksessa, mutta julkaistaan joulun liikelahjamarkkinoille vuodelle 2013. Jos siis mietit toimivaa ja varmasti saajalleen positiivista liike- tai joululahjaa, niin kipinkapin verkkokaupan puolelle.

PS. Tätä tekstiä lukee varmasti myös liikelahjojen myyjät, niin yksi vinkki loppukäyttäjältä. Kaikkein huonoimman mielikuvan voi antaa sillä, että "nyt on mahtavia uutuustuotteita valikoimassa" spiikki ostajalle. Jos myyntilaukku sisältää vain kynien uutuusmalleja tai muuta sellaista jonka löydän marketista, niin se ei ole uutuustuote. Se, että saan johonkin veitsisettiin painattaa firman logon, ei tee siitä uutuustuotetta ikävä kyllä.


1 kommentti:

  1. An over/under wager, typically referred to as a Total Bet, is made based on the whole mixed score of each teams on the end of a single contest. You 코인카지노 can wager that either the ultimate score will be over or beneath the whole score set by the sports activities e-book. To determine the over/under on a specific contest, a glance at|have a look at} the percentages board for a number usually listed as something like one hundred fifty five for a university basketball game, eight for a baseball game or forty seven for a football game. B. A sports activities governing body may notify the Department that it wishes allow holders to use official league data to settle tier 2 bets.

    VastaaPoista