Häät syksyllä

Häät syksyllä

Syyshäät ja pihan koristelu


Pääsen viettämään mukavaa tapahtumaa nyt syksyllä, kun ystäväni menevät naimisiin. Häät ovat alkusyksystä ja keskusteluissamme heräsi ajatus myös jätkänkynttilöistä hääpaikan pihalla.

Häät ovat tunnetusti tarkasti käsikirjoitettu näytelmä, niin emme jättäneet jätkänkynttilöitäkään ilman vuorosanoja tällä kertaa. Pieni sivurooli on kirjoitettu kahteen osaan näytelmää.

1) Hääpari saapuu juhlapaikalle autolla. Jätkänkynttilät asetetaan niin, että hääpari pääsee hyvin vähintään kahden ristiinsahatun jätkänkynttilän välistä vieraskujaa pitkin juhlatalolle. Sytyttäjän kannattaa sytyttää jätkänkynttilät noin 30 minuuttia ennen h-hetkeä, jotta liekki ehtii tarttua hyvin koko kynttilään ja on komeimmillaan.

2) Loppuillasta hääväki alkaa pikkuhiljaa hortoilemaan yleensä enemmän pihamaalla ns. virallisemman ohjelman päätyttyä viettäen aikaansa joko autonrenkaita potkien, jutellen, tupakoiden, happea ottaen... Joka tapauksessa pitempi istuminen sisällä tuo ihmiset ainakin jossain vaiheessa piipahtamaan pihalla. Nyt esiripun takaa rahdataan reikämallisia jätkänkynttilöitä, jotka mitä luultavimmin on uusi tuttavuus häävieraille. Reikämallinen on oiva valinta tähän hetkeen pitkän paloajan takia ja ihmisillä on myös aikaa tutkailla tätä uutta ihmettä silloin kunnolla. Kyseisissä häissä iltaohjelmassa on vielä ulkona paellakokki kokkaamassa, niin nyt tähtäämme jätkänkynttilöiden palamisen tuohon tapahtumaan.

Hääjuhlia suunnitellessa helposti keskitytään sisällä tapahtuviin koristeisiin, mutta unohdetaan se, että ihmiset varsinkin loppuillasta viettävät paljon aikaansa myös ulkona. Oli sää aurinkoinen tai sateinen ulkona, niin pimeä/hämärä tulee Suomessa aina varmasti (auringonlaskuajat täältä). Unohda siis markettien kiinalaiset foliokynttilät ja osta itsellesi näyttävät ja komeat jätkänkynttilät, niin piha-aluekin nousee uuteen kukoistukseen.

Kipinkapin ja heti ostoksille tänne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti